Week van de Overstap 2020

Een belangrijke stap in het leven van een kind is de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Van 2 tot en met 6 november 2020 organiseert ELK de Amsterdamse Week van de Overstap. Om leerkrachten van groep 7 en 8 en intern begeleiders goed te ondersteunen bij het geven van een goed advies.

Zes thema's zijn verdeeld over de week. Variërend van een panelgesprek tot een informatieve presentatie. Je kunt je opgeven voor meerdere presentaties. Na je aanmelding ontvang je een Zoomlink.

  Programma
Maandag
 

15:30-16:30 uur

Stichting ELK: Loting en matching, voor beginnende leerkrachten

>> Ga naar de powerpointpresentatie over de Kernprocedure

Dinsdag

15:30-16:00 uur

Praktijkonderwijs: een kans voor leerlingen

>> Ga naar de Powerpointpresentatie over Praktijkonderwijs

 

16:15-17:00 uur

De tussenvoorzieningen stellen zich voor. Algemene informatie en de mogelijkheid om vragen te stellen voor alle leerkrachten van groep 7 en 8 en intern begeleiders.

>> Ga naar de Powerpointpresentatie over Tussenvoorzieningen in Amsterdam

Woensdag

15:30-16:30 uur

Beginnende leerkrachten: Hoe geef je een schooladvies? Alles wat belangrijk is bij het geven van een schooladvies komt aan bod. Met speciale aandacht voor het Oki-doc en de veranderingen rondom opting out.

>> Ga naar de powerpointpresentatie over schooladvies geven

Donderdag

15:30-17:00 uur

Ervaren leerkrachten groep 8 en intern begeleiders: Hoe geef je een schooladvies? Onderwerpen: het OKI-doc, opting out, casuïstiekbespreking in kleine groepen en de mogelijkheid tot stellen van vragen.

>> Ga naar de powerpointpresentatie over schooladvies geven

Vrijdag

15:30-17:00 uur

Gesprekstraining - Moeilijke adviesgesprekken, hoe pak je het aan? Voor alle leerkrachten van groep 8 en intern begeleiders.

>> Ga naar de powerpointpresentatie over gespreksvaardigheden